Close

Tekenen van stijgende vochtigheid

Er zijn echter enkele belangrijke signalen die erop wijzen dat uw eigendom lijdt aan een stijgend vochtprobleem dat door eigenaren van onroerend goed kan worden geïdentificeerd. Als u weet hoe u opstijgend vocht kunt herkennen, kunt u snel met uw probleem van opstijgend vocht omgaan.

Vochtige vlekken en vlokjes op muren

Een van de meest voorkomende stijgende vochtige borden is dat getijdenmarkeringen op muren zichtbaar zijn. Getijdenmarkeringen worden veroorzaakt door vochtige verdamping en zoutmigratie van de muur die vanaf de grond tegen de muur is opgestegen. Deze kunnen zichtbaar zijn vanaf de onderkant van de muur tot ongeveer een meter boven de vloer. Als u geen merktekens kunt zien, is een ander belangrijk teken waarnaar u moet zoeken vochtige vlekken of vlekken op uw muren. Deze plekken zijn meestal bruin of donkergeel en komen, net als vloedvlekken, voor vanaf de onderkant van de muur tot een meter boven de vloer. Als het vocht hoger dan één meter boven de muur uitsteekt, kan dit nog steeds het gevolg zijn van opstijgend vocht, maar het is waarschijnlijk dat uw eigendom daadwerkelijk last heeft van een indringend vochtprobleem. Het binnendringende vocht kan een aanvulling zijn op de aanwezigheid van opstijgend vocht, dus er moet voorzichtig worden omgegaan met de juiste diagnose.

Vochtige of natte plekken op muren

Natte plekken

Als uw woning vochtige of natte plekken op de muren heeft, is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door opstijgend vocht. Als de vochtige plekken zich alleen in de onderste muur bevinden en het is de begane grond van het pand, kan dit opstijgend vocht zijn. Dit wordt veroorzaakt door het vocht van de grond aan de onderkant van uw eigendomswanden dat door capillaire werking omhoog stijgt door de steen of metselwerk. Stijgend vocht zal de muren van uw eigendom aantasten als er geen effectieve vochtbestendige cursus aan de voet van de muur is. Opstijgend vocht kan niet voorkomen op een verdieping van een ander pand dan de begane grond. Als het probleem dat u tegenkomt op een verdieping hoger dan de begane grond ligt, is het waarschijnlijk een ander type vochtprobleem (waarschijnlijk binnendringend vocht of condensatie).

Zouten in het gips | Een van de meest voorkomende tekenen van stijgende vochtigheidsgraad

Capillaire werking zorgt ervoor dat het vocht door het metselwerk naar boven kan reizen. Als het vocht uit de grond omhoog komt en door de muurstructuur omhoog komt, bevat het vocht zouten uit de grond en deze zouten migreren naar de woning en beïnvloeden de pleister en decoratie. Deze zouten worden hygroscopische zouten genoemd, wat betekent dat ze vocht uit de atmosfeer aantrekken en verdere vochtproblemen aan uw muur veroorzaken. Hierdoor kunnen muren bij aanraking vochtig aanvoelen. Doordat het vocht in de muur verdampt, komen de zouten naar de oppervlakte en kunnen de zouten soms worden gezien als een witte afzetting op het oppervlak. Als uw vochtige muur wordt veroorzaakt door opstijgend vocht, wordt uw muur ook beïnvloed door vocht veroorzaakt door hygroscopische zouten en deze moeten ook worden aangepakt tijdens de herstelwerkzaamheden om uw probleem met opstijgend vocht op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *