Close

Vochtige Muren Repareren: Tips En Ideeën

1. Condensatie

ORZAAK: OAls er condensatie in uw kamer of huis is, kan dit leiden tot vochtige muren. Enkele tekenen van condensatie zijn onder meer beslagen ramen, vochtige plekken en loslatend behang enz.

OPLOSSING: De beste manier om door condensatie veroorzaakte vochtige muren te repareren, is door een combinatie van ventilatie en verwarming te gebruiken. Vermijd het gebruik van wandbekleding en niet-poreuze verven en in dit geval is het raadzaam om in de week een luchtontvochtiger te gebruiken. Vergeet niet om ook de ventilatie van uw wasdroger en ventilatoren in de keuken en badkamers te controleren. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de luchtstroom direct buiten de plaats leiden.

Stijgende damp

2. Stijgend vocht

OORZAAK: Stijgend vocht kan ook een groot probleem blijken te zijn en kan leiden tot demping van uw binnenmuren. Stijgend vocht kan ook leiden tot natte tor, schade aan beton, baksteen en houten constructies als deze niet is aangevinkt.

OPLOSSING: U kunt het probleem van opstijgend vocht het beste aanpakken door plastic zeilen te gebruiken die onder betonnen vloeren en vloerbedekkingen worden gelegd. Ga voor een chemische vochtwerende cursus die in de muren wordt geïnjecteerd om vocht te voorkomen. U kunt ook opstijgend vocht tegengaan door antischimmelreiniger te gebruiken om de pleister op de muren te reinigen. U moet vlekblokkerende primerverf gebruiken om de muren opnieuw in te richten.

3. Doordringend vocht

OORZAAK: Enkele tekenen van binnendringend vocht zijn onder meer de aanwezigheid van schimmel, water op het oppervlak, vlekkerige en vochtige plekken op muren enz. Sommige dingen die indringend vocht kunnen veroorzaken, zijn onder meer lekkende leidingen, overlopende goten, defecte fittingen en dak, ontbrekende dakpannen enz.

OPLOSSING: Om met dit soort vocht om te gaan, moet u uw huis altijd goed onderhouden houden en ervoor zorgen dat de daken regelmatig worden gecontroleerd. Gebieden rond en binnen het huis moeten geventileerd worden gehouden en indien nodig moeten vochtwerende banen worden aangebracht. De sleutel is om het vocht aan de bron te verwijderen. Volg hiervoor de gegeven tips:

  • Controleer en sluit de ramen en buitendeurframes door het hele huis af en gebruik een goede afdichtingskit.
  • Mogelijk moet u gebroken en ontbrekende stukjes mortel die tussen de stenen zijn gevonden, opnieuw benoemen om de schade te herstellen.
  • Zorg ervoor dat u de spouwmuren controleert en als u puin of obstructies vindt, benoem dan een professional om te herstellen, omdat dit een lastig en lang proces kan zijn.

 

4. Lekkage

OORZAAK: Een andere veel voorkomende oorzaak van vochtige muren in de kelder is lekkage. U lost dit probleem als volgt op:

OPLOSSING:

  • U kunt het beste waakzaam zijn en regelmatig de aansluitingen en alle waterleidingen in huis controleren. Badafdichtingen moeten correct en effectief zijn en er moet contact worden opgenomen met een loodgieter om eventuele pijpverbindingen af ​​te handelen waarvan u denkt dat ze niet correct zijn.
  • U moet eerst de bron van het lek controleren en detecteren. De meest voorkomende bron is een niet-structurele muurscheur, dus zorg ervoor dat je scheuren in de muren zoekt.
  • Als de scheur het lek veroorzaakt en dus de vochtige muren, dan is het niet noodzakelijk de muur af te breken en een professional in te huren. U kunt eenvoudig natriumbentonietklei gebruiken, omdat dit de scheur afdicht zonder al te veel kosten of hard werken.
  • Enkele andere manieren om met lekken om te gaan, zijn reparatiewerkzaamheden zoals waterdichtingsmembranen aan de buitenkant en het gebruik van externe afvoertegels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *